Joogafestival Helsinki 25.-26.2.2017 Kaapelitehdas kokoaa joogan ja muiden hyvinvointilajien harrastajat, kokeilijat ja ammattilaiset saman katon alle. Viisi vuotta täyttävän tapahtuman teemana on Tasapaino.
Kaksipäiväinen Joogafestival tarjoaa mahdollisuuden tutustua ja kokeilla eri joogamuotoja, meditaatiota, mindfulnessia ja muita mielenkiintoisia hyvinvoinnin lajeja loistavien opettajien johdolla. Lähes 100 tutustumistunnin ja 40 luennon lisäksi festareilla on myös 150 näytteilleasettajan monipuolista tuote- ja palvelutarjontaa.
Osallistun Joogafestivalin ohjelmaan seuraavilla tavoilla:
Mitä jokaisen tulisi tietää joogan historiasta?
LAUANTAI klo 16:30, paikka: Parvi
Sanotaan, että joogassa harjoitus on tärkeintä. Ennemmin tai myöhemmin joogan harjoittaja kuitenkin kohtaa käsitteitä, harjoituksia tai uskomuksia, jotka vaativat syvempää selvittelyä. Tällöin tarvitaan teoreettista ymmärrystä. Joogafilosofian klassikot ovat tärkeitä apuvälineitä jokaiselle joogille, mutta ne pysyvät mykkinä, ellei niitä tueta historiallisella ymmärryksellä.
Matti Rautaniemi paneutuu luennossaan siihen, mihin joogan historian tuntemusta tarvitaan, mitä jokaisen pitäisi siitä tietää ja miten harjoituksen ja historian oikea suhde voi viedä kohti tasapainoisempaa joogaharjoitusta.
Paneelikeskustelu: Mitä jooga on?
LAUANTAI klo 17:30, paikka: Parvi
Mistä joogassa pohjimmiltaan on kyse? Mitä sillä tavoitellaan ja miten sitä harjoitetaan? Miksi erilaisia joogamuotoja on niin paljon ja mikä niitä kaikkia yhdistää – vai yhdistääkö niitä yhtään mikään? Tutkija Matti Rautaniemi sekä joogaopettajat Miska Käppi (Shakta), Mia Jokiniva (Villa Mandala) ja Ulla-Maija Rönkä (Suomen Joogaliitto), tuovat erilaiset lähestymistapansa yhteen ja pyrkivät lähemmäs joogan syvintä olemusta. Pysyykö joogan ydin tavoittamattomissa vai paljastuuko se tämän keskustelun aikana? Tule ottamaan selvää!
Nähdään Joogafestareilla!