Jooga ja zen – Basam Books kirjailta Era Novassa 15.7.2020 klo 18

joogajazen

Jooga tarkoittaa yhteyttä ja zen tässä hetkessä elämistä. Nämä nykyisin suositut harjoitukset tarjoavat erilaisia tapoja olemassaolon suurten kysymysten selvittelyyn. Era Novan Jooga ja zen -illassa joogatutkija Matti Rautaniemi ja kirjailija Mikko Väänänen keskustelevat kahden itämaisen perinteen suhteesta. Mistä jooga ja zen ovat peräisin? Millainen historia niiden takana on ja miten ne ovat levinneet kaikkialle maailmaan? Miten joogan ja zenin näkemykset ja menetelmät eroavat toisistaan? Entä mitä yhtäläisyyksiä niiden välillä on?

Matti Rautaniemi on joogaan erikoistunut uskontotieteilijä, tietokirjailija ja podcast-isäntä. Hänen kirjansa Joogan historia on vakiinnuttanut paikkansa tiedonjanoisten joogien kirjahyllyissä. Suomen joogakentällä Matti tunnetaan suosittuna luennoitsijana, joka opettaa joogasivistystä monissa opettajakoulutuksissa.

Mikko Väänänen on yhteiskuntatieteiden maisteri, tietokirjailija ja runoilija. Hän on käsitellyt kirjoissaan erityisesti itämaisen sekä länsimaisen filosofian ja kulttuurin kohtaamista. Hänen kirjansa Merkintöjä Intiasta on henkilökohtainen sukellus joogan kotimaan värikkääseen todellisuuteen. Mika Pekkolan kanssa kirjoittamassaan Tämä-kirjassa Väänänen puolestaan tarjoaa runollisen näkökulman zenin harjoittamiseen.

Tule seuraamaan tätä mielenkiintoista ajatustenvaihtoa. Aikaa on myös kysymyksille ja keskustelulle.

Tapahtuma on kaikillle avoin ja maksuton. Pientä tarjoilua.

Aika: 15.7.2020 klo 18–19.30.

Paikka: Era Nova, Kasarmikatu 2, 00140 Helsinki

Varmista, että mahdut mukaan ilmoittautumalla ennakkoon eranova@eranova.fi tai p. 09 632 500.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s